Cesto:
500 g polohrubej múky, 1 balíček sušeného droždia, štipka soli, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 125 g rozpusteného masla alebo margarínu, 3 žĺtky, 1 KL rumovej arómy, 200 ml vlažného mlieka, 1 vajce na potretie
Náplň:
250 g polotučného tvarohu, 30 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, nastrúhaná kôra z polovice citróna, 1 balíček Zlatého klasu, 1 KL rumovej arómy, 1 vajce, 250 g hotovej makovej náplne, 200 g slivkového lekváru, 1 balíček škoricového cukru, 1 KL rumovej arómy
Postup:
Múku zmiešame s droždím, pridáme soľ, cukor, vanilínový cukor, rozpustené vychladnuté maslo alebo margarín, žĺtky, arómu a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vypracujeme dohladka. Cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi na 30 minút kysnúť.
Tvarohová náplň:
Tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru, Zlatý klas, arómu a vajce zmiešame a vymiešame dohladka.
Maková náplň:
Pripravíme podľa návodu na obale.
Lekvárová náplň:
Slivkový lekvár zmiešame so škoricovým cukrom a arómou.
Vykysnuté cesto rozdelíme na deväť dielov. Z každého dielu na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme bochník. Na plech vyložený papierom na pečenie ručne vytvarujeme z bochníka koláče. Potom ich naplníme všetkými tromi náplňami. Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajcom a necháme ešte 20 minút kysnúť.Pečieme v predhriatej rúre pri 180 oC asi 20 minút. Upečené koláče necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.