Cesto:
200 g múky, soľ, ½ l vody, 4 vajcia, olej
Plnka:
1 kg špenátu, 1 veľká cibuľa, 1 lyžica masla, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný muškátový oriešok, 1/8 l mlieka, 1 vajce, 100 g strúhaného syra
Postup:
Cesto pripravíme z múky, soli a vody. Postupne do neho vmiešavame vajcia. Cesto necháme 30 minút odstáť. V panvici rozohrejeme olej, upečieme 12 palaciniek a odložíme ich na teplé miesto.
Špenát umyjeme a posekáme nahrubo. V hlbokom hrnci rozohrejeme tuk, vložíme špenát s cibuľou a za stáleho miešania dusíme, kým špenát nie je mäkký a jasnozelený. Ochutíme čiernym korením, muškátovým orieškom a osolíme. Špenát dáme do sita odkvapkať, tekutinu zachytíme do misky.
Rúru predhrejeme na 220 oC. Palacinky potrieme špenátom, zvinieme a uložíme vedľa seba do pekáča.
Zachytenú vodu zo špenátu zmiešame s mliekom a vajcom. Ochutíme muškátovým orieškom, čiernym korením, osolíme a nalejeme na palacinky. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200 oC asi 20 minút.