Suroviny:
400 g bravčového mäsa, 1 lyžica grilovacieho korenia, 4 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, čerstvý alebo sušený tymian, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 1 malá cukina, 50 g cherry paradajok, jogurtový dresing
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré potom pokrájame na štvorčeky. Grilovacie korenie rozmiešame s olejom a dochutíme soľou, mletým korením a tymianom. Nakrájané mäso premiešame s marinádou a necháme marinovať asi 30 minút.
Cibuľu a papriku očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky ako mäso. Cukinu nakrájame na kolieska. Na špízové ihly napichujeme striedavo kúsky mäsa, cibuľu, papriku, paradajky a cukinu. Pripravené špízy potrieme zvyšnou marinádou.
Špízy opečieme na rozpálenom grile asi 10 – 15 minút, často obraciame a potierame marinádou. Podávame s dresingom.