Suroviny:
300 g mletého mäsa, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva rajčín, 2 lyžice oleja, ¼ lyžičky tymianu, ¼ lyžičky zelerovej soli, 1 lyžička worcesterskej omáčky, 3 kvapky Tabasca, soľ, 200 g cestovín, ¼ l šampiňónovej omáčky, 100 g ementálu, 20 g masla, 2 lyžice strúhanky
Postup:
Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Rajčiny z konzervy rozkrájame.
Olej prudko zohrejeme, mäso v ňom opražíme a rozmiešame. Pridáme cibuľu a cesnak a pečieme do zlatista. Pridáme rajčiny a korenie. Omáčku necháme odkrytú povariť 15 minút. Ochutíme.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, opláchneme a necháme odkvapkať. V šampiňónovej omáčke rozpustíme postrúhaný syr.
Do formy navrstvíme mleté mäso a cestoviny, zalejeme omáčkou, posypeme strúhankou a pokvapkáme rozpusteným maslom. Dáme zapiecť do horúcej rúry.