Suroviny:
1 zväzok polievkovej vňate, 1 stopkový zeler, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, 400 g mletého mäsa, 2 lyžice paradajkovej dužiny, 1/8 l červeného vína, 1/8 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1 lyžička sušeného oregana, 400 g cestovín, 2 paradajky, maslo, 100 g tenkých plátkov syra, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
Postup:
Polievkovú vňať a zeler očistíme, umyjeme a pokrájame nadrobno. Cesnak a cibuľu pokrájame najemno. V hrnci rozohrejeme olej a zeleninu v ňom opražíme. Potom pridáme mleté mäso a opekáme tak dlho, kým sa nezačne rozpadávať.
K mletému mäsu pridáme paradajkovú dužinu, víno, vývar, koreniny a všetko varíme asi hodinu. Medzitým v osolenej vode uvaríme cestoviny. Paradajky umyjeme a pokrájame na tenké plátky. Nákypovú formu vymastíme maslom. Ako spodnú vrstvu dáme polovicu cestovín, potom paradajky, omáčku z mletého mäsa a polovicu syra. Potom pridáme zvyšné cestoviny a syr.
Zapekáme vo vyhriatej rúre pri 200 oC asi 20 minút, kým sa syr neroztopí. Posypeme petržlenovou vňaťou.