Suroviny:
200 g polohrubej múky, 200 g prelisovaných zemiakov, 30 g práškového cukru, 60 g masla, 2 vajcia, 15 g droždia, 1 žĺtok, 4 lyžice mlieka, 500 g jemného tvarohu, 1 vanilkový puding, 4 lyžice krupicového cukru, 1 vanilínový cukor, nastrúhaná citrónová kôra
Postup:
Do misky dáme preosiatu múku, uvarené, prelisované zemiaky, práškový cukor, maslo, žĺtok a v mlieku rozpustené droždie. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkaného cesta prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech.
Plnku si pripravíme z tvarohu, vajec, vanilínového cukru, krupicového cukru, nastrúhanej citrónovej kôry a vanilkového cukru. Všetky suroviny spolu vymiešame.
Cesto potrieme plnkou a plnku prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Povrch potrieme mliekom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.