Cesto:
2 vajcia, 1 hrnček krupicového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček mlieka, kakao
Krém:
½ l mlieka, 2 vanilkové pudingy, cukor, 2 tvarohy, um, 1 maslo
Poleva:
2 kyslé smotany, 1 čokoláda na varenie
Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a urobíme cesto. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme naň polovicu cesta. Do druhej polovici dáme kakao a nalejeme na svetlé cesto. Pečieme pri teplote 180 – 200°C asi 15 – 20 minút.
Pripravíme krém. V mlieku uvaríme puding. Hneď do horúceho zašľaháme maslo, pridáme obidva tvarohy, um a ešte vyšľaháme. Hotový krém natrieme na vychladnuté cesto. Čokoládu rozpustíme a vmiešame do nej kyslé smotany. Potrieme ňou vrch koláča. Hotový koláč dáme vychladnúť do chladničky.