Suroviny:
125 g masla, 4 vajcia, 75 g cukru, štipka soli, 1 lyžica vanilkového cukru, kôra z citróna, 250 ml mlieka, 200 g hladkej múky, 50 g jedlého škrobu, olej alebo tuk, ¼ l čerešňovej šťavy, 1 lyžica jedlého škrobu, 400 g jahôd a malín, 125 g smotany na šľahanie, 1 lyžica cukru, ½ lyžičky škorice
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a odložíme ho do chladničky. Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom dopenista. Primiešame soľ, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Do peny postupne prilievame mlieko, pridávame múku a škrob. Pomaly primiešame sneh.
Panvicu na vafle rozohrejeme a pomastíme štetcom. Do formy nalejeme 1 – 3 lyžice cesta, roztrieme a upečieme dozlatista. Potom vafle necháme vychladnúť na mriežke.
Jedlý škrob vymiešame s 2 lyžicami čerešňovej šťavy. V hrnci zohrejeme zvyšnú šťavu, do nej primiešame jedlý škrob a necháme trochu zahustiť. Pridáme jahody a maliny, ohrejeme, ale už nevaríme. Potom všetko necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme s cukrom a škoricou na tuhú šľahačku a podávame s vlažným ovocím a vaflami.