Suroviny:
2 zemiaky (ktoré sa nerozvaria), 250 g makarónov, 1 lyžica masla, 1 cibuľa, petržlenová vňať, 200 g slaniny, 1 vajce, 100 g smotany, 100 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný muškátový oriešok, maslo na vymastenie formy
Postup:
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Vložíme do osolenej vriacej vody a spolu s makarónmi uvaríme. Potom zemiaky aj s makarónmi scedíme, dáme do misky, pridáme maslo a premiešame.
Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a petržlenovú vňať posekáme najemno. Pridáme k zemiakom a cestovinám. Slaninu pokrájame na malé kocky a posypeme ňou cestoviny. Vajce, smotanu a syr rozšľaháme, ochutíme čiernym korením, muškátovým orieškom, soľou a pridáme do cestovín. Formu potrieme maslom a vsypeme pripravenú zmes. Pečieme pri teplote 180 oC asi 30 minút.