Cesto:
200 g masla, 200 g tmavej čokolády, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 100 g pomletých mandlí, 150 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 4 lyžice pomarančového likéru
Poleva:
100 g tmavej čokoládovej polevy, 150 g bielej čokolády, 50 g masla, 2 – 3 lyžice smotany na šľahanie, 250 g marhuľového lekváru, 3 lyžice pomarančového likéru
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme 2 lyžice pomarančového likéru, pomleté mandle a polohrubú múku s kypriacim práškom. Vmiešame rozpustenú tmavú čokoládu s maslom, dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a premiešame.
Okrúhlu tortovú formu s priemerom 23 cm vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme. Medzitým si pripravíme polevu. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou spolu s maslom a so smotanou. Pridáme pomarančový likér, marhuľový lekvár a vymiešame.
Upečenú tortu pokvapkáme pomarančovým likérom, necháme vychladnúť, polejeme bielou polevou a dozdobíme tmavou čokoládovou polevou.