Cesto:
5 vajec, 200 g kryštálového cukru , 1 vanilkový cukor, 250 g polohrubej múky, 100 g mletých orechov, 2 dl vlažnej vody, 1 prášok do pečiva
Plnka:
3 karamelové pudingy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g hladkej múky, 1 l mlieka, 250 g obyčajného masla, opražené orechy
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s trochou cukru. Pridáme zvyšný cukor a spolu s vanilkovým cukrom došľaháme do hustej peny, pridáme vodu, prešľaháme, pridáme orechy, premiešame, po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň šľaháme. Vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečieme pri teplote cca 170° C približne 15-20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Krém:
Do ½ litra mlieka pridáme cukor a privedieme do varu. Vo zvyšnom ½ litri mlieka rozmiešame pudingy a múku a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Zakryjeme a občas premiešame.
Maslo vymiešame do penista a po troške pridávame ku kaši. Potom šľaháme dovtedy, kým krém bude ako šľahačka a natrieme na korpus. Orechy nasucho opražíme, posypeme vrch koláča a necháme stuhnúť.