Suroviny:
800 g bravčovej panenky, 1 vetvička bazalky, 1 vetvička oregana, 2 PL nasekaných mandlí, 2 PL medu, zmes na grilovanie, 2 PL oleja, petržlenová vňať
Postup:
Mäso umyjeme, nakrájame a do každého kusu urobíme hlbšie zárezy.Lístky byliniek nasekáme nadrobno. Vsypeme ich do misky a pridáme k nim mandle a med. Všetko premiešame. Touto zmesou naplníme otvory v mäse. Potom ho okoreníme zmesou na grilovanie, zabalíme do potravinovej fólie a asi na 2 hodiny uložíme do chladničky odležať.
Odležané mäso potrieme olejom a na rozpálenom grile ho za občasného obracania opekáme asi 15 minút. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s grilovanou zeleninou alebo pečenými zemiakmi.