Cesto:
125 g zmäknutej Hery, 130 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 130 g hladkej múky, štipka soli, ½ KL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády, 50 g strúhaných lieskových orieškov
Na zdobenie:
1 balíček tmavej polevy, 50 g nasekaných lieskových orieškov, tubičky na zdobenie
Postup:
Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme Heru, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zapracujeme do vaječnej zmesi.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170 oC asi 50 minút.
Po upečení necháme barančeka trochu vychladnúť, vyklopíme z formy, polejeme pripravenou polevou a hneď posypeme orieškami. Po stuhnutí barančeka ozdobíme tubičkami a mašľou.