Cesto:
480 g okrúhlych piškót, 250 ml presso kávy, 4 ČL tuzemáku, zopár kvapiek mandľovej arómy, kakao na posypanie
Plnka:
500 g syru Lučina, 4 PL preosiateho práškového cukru, 250 ml vyšľahanej šľahačky, 10 PL vaječného likéru
Postup:
Uvaríme silné presso, pridáme doň tuzemák a pár kvapiek mandľovej arómy a necháme vychladnúť. Do misy dáme Lučinu, práškový cukor, vaječný likér a všetko dobre vymiešame. Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do syrového základu.Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém a piškótami ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením.
Postavíme ich tesne vedľa seba a pokvapkáme polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany. Potom ich otočíme na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou. Jednohubky preložíme na čistý uzatvárateľný podnos a dáme do chladu aspoň na 12 hodín.Potom ich husto posypeme kakaovým práškom cez sitko, do stredu každej jednohubky zapichneme špáradlo.