Suroviny:
400 g mletého bravčového mäsa, 200 g miešanej zeleniny, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica strúhanky na zahustenie, sušený cesnak, 1 žĺtok, hladká múka, mäsový vývar, zeleninový vývar, 1 lyžica bylinkového masla
Postup:
Mleté mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme sušeným cesnakom. Pridáme žĺtok, preosiatu strúhanku a premiešame. Z masy vyformujeme guľky a obalíme ich v hladkej múke, vhodíme do teplého mäsového vývaru a na miernom ohni uvaríme domäkka. Miešanú zeleninu uvarenú v zeleninovom vývare scedíme. V hrnci rozpustíme bylinkové maslo, vložíme uvarenú zeleninu, osolíme a opečieme. Pridáme uvarené guľky, podlejeme zeleninovým vývarom a pár minút povaríme. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.