Cesto:
4 vajcia, 120 g cukru, 120 g hladkej múky, 1 a 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva, 1 balíček vanilínového cukru, 40 g rozpusteného masla alebo margarínu
Náplň:
2 bielky, 50 g cukru, 1 balíček svetlej polevy, ½ fľaštičky rumovej arómy alebo 5 PL umu, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vody, 500 ml smotany na šľahanie
Na posypanie:
50 g strúhaného kokosu
Postup:
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s vaječnou penou a spolu s maslom alebo margarínom zamiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 oC asi 25 minút.
Bielky a cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Rýchlo vmiešame rozpustenú čokoládovú polevu, pripravenú podľa návodu na obale a rumovú arómu.
Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do čokoládového snehu. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do krému.
Vychladnutý korpus potrieme krémom a posypeme kokosom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Koláč pokrájame na kocky.