Suroviny:
1 sliepka, soľ, čierne korenie, 1 menšia cibuľa, 2 PL masla, 5 vajec, 2 tenké párky, 100 g údenej slaniny, 2 PL oleja
Postup:
Sliepku umyjeme, ostrým nožom odstránime kožu a vykostíme ju. Plát mäsa položíme na pracovnú dosku a cez potravinársku fóliu ho jemne naklepeme. Osolíme ho, okoreníme a rozložíme na kožu.
Cibuľu olúpeme a nakrájame. V panvici rozohrejeme maslo a osmažíme na ňom cibuľu, pridáme osolené rozšľahané vajcia a miešame ich, kým sa zrazia. Panvicu odstavíme.
Slaninu nakrájame na plátky a pripravíme si párky. Mäso potrieme praženicou, na ňu poukladáme slaninu a párky a skrútime do rolády.
Roládu previažeme niťou, položíme do pekáča a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre pri 190 oC asi 80 minút domäkka. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a potierame výpekom. Vhodnou prílohou je orestovaná zelenina.