Suroviny:
1,2 kg jahňaciny z chrbta, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžička soli, trochu korenia, 1 lyžička tymianu, 1 lyžička rozmarínu, 1 lyžička sladkej papriky, 4 lyžice oleja, ¼ l mäsového vývaru, 500 g cibule, 1/8 l kyslej smotany
Postup:
Cesnak ošúpeme, nakrájame na ihlančeky. Ostrým nožom urobíme v mäse otvory vzdialené od seba 5 cm. Do otvorov vsunieme nakrájaný cesnak.
Zmiešame soľ, korenie a olej a potrieme mäso. Vložíme do pekáča. Opražíme pri vysokej teplote 10 minút, pri nižšej teplote pečieme ďalších 30 minút. Postupne prilievame mäsový vývar, aby dno bolo ustavične zaliate. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a po opražení pridáme.
Mäso necháme pred krájaním 10 minút oddýchnuť. Cibuľu roztlačíme so šťavou na kašu alebo prelisujeme cez sitko. Varíme, kým z nej nie je hustá omáčka a ochutíme kyslou smotanou. Podávame s fazuľovými strukmi a kroketami.