Suroviny:
3 bielky, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g mletých vlašských orechov, 50 g mletých nesolených pistácií
Postup:
Bielky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Potom pridáme druhú polovicu cukru a šľaháme dotuha. Nakoniec zľahka ručne vmiešame orechy a pistácie.
Snehovú hmotu naplníme do cukrárskeho vrecúška s hladkou trubičkou a na dva plechy vyložené papierom na pečenie nastriekame pusinky. Ak máme rúru, v ktorej môžeme zároveň piecť viac plechov, upečieme obidva naraz. Ak môžeme v rúre upiecť iba jeden plech, upečieme ich postupne. Vložíme do nepredhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri teplote 100 oC. Potom rúru vypneme a v zavretej rúre necháme minimálne 4 hodiny, najlepšie do druhého dňa obidva plechy sušiť.