Suroviny:
250 g ryže, mäsový vývar, 1 pór, olej, soľ, mleté čierne korenie, 500 g mletého hovädzieho mäsa, mletá sladká červená paprika, sójová omáčka, 3 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, 80 g tvrdého eidamu, 30 g údeného syra
Postup:
Pór nakrájaný na kolieska osolíme a pár minút opečieme v panvici na oleji. Odstavíme a necháme vychladnúť. Premytú ryžu zalejeme teplým mäsovým vývarom a v hrnci udusíme domäkka. Do teplej ryže zamiešame opečené kolieska póru.
Mleté mäso osolíme, okoreníme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame. Ochutené mäso pár minút opečieme v panvici na oleji spolu s plátkami cesnaku. Tvrdý syr nahrubo postrúhame. Na dno olejom potretej zapekacej misy dáme časť ryže, posypeme trochou strúhaného syra a pridáme časť poduseného mletého mäsa. Posypeme znova syrom, a tak postupujeme až do naplnenia misy.
Celé vajcia rozšľaháme, pridáme nastrúhaný údený syr, osolíme a zalejeme povrch misy. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.