Suroviny:
800 g hovädzieho mäsa, 50 g cibule nakrájanej na kolieska, ¼ l červeného vínneho octu, 1 lyžička celého korenia, 1 lyžička horčicových semienok, 1 bobkový list, soľ
Omáčka:
2 lyžice margarínu, ¼ l mäsového vývaru, 2 lyžice červeného vína, 40 g hrozienok, 40 g medovníka, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, petržlenová vňať, rajčiny
Postup:
Mäso dáme do vyššieho úzkeho hrnca. Obložíme cibuľou, zalejeme octom, ¼ l prevarenej vody a posypeme korením. Prikryjeme pokrievkou, dáme do chladu a počas 2 až 3 dní občas obrátime.
Na panvici pri strednej teplote rozpustíme margarín. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, posolíme a opečieme z oboch strán. Pridáme vývar, červené víno a 3 lyžice marinády. Zakryté pokrievkou dusíme.
Namočíme si hrozienka. Hladkú múku zmiešame pomaly so smotanou. Hotové upečené mäso vyberieme na tanier a do výpeku rozmiešame smotanu. Pridáme hrozienka a medovník. Mierne povaríme. Vhodnou prílohou je červená dusená kapusta alebo zemiakové knedle.