Suroviny:
125 g špagiet, 1 lyžica soli, 1 lyžička oleja, 225 g tuniaka v oleji, 2 zelené papriky, 250 g paradajok, 100 g majonézy, 2 lyžice paradajkového kečupu, 1 lyžica sladkej papriky, 50 g bieleho jogurtu, ½ lyžičky cukru, korenie, 2 lyžice nadrobno pokrájanej pažítky
Postup:
Špagety vložíme do 1 litra vriacej vody, pridáme soľ a olej. Dáme na desať minút variť, prepláchneme studenou vodou, odkvapkané pokrájame.Zmiešame majonézu s kečupom, paprikou, jogurtom a cukrom, posolíme a okoreníme.
Mäso z tuniaka rozdrobíme a premiešame s vlastnou šťavou a olejom.
Papriky rozkrojíme na štvrťky, odstránime semená a pokrájame na rezančeky. Z paradajok odstránime stred a dužinu, pokrájame na osminky.
Zeleninu a cestoviny zmiešame s tuniakom. Šalát prelejeme paradajkovou majonézou.