Suroviny:
800 g bravčového mäsa na roládu, soľ, mleté čierne korenie, 1 paprika, 2 cibule, 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 4 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu
Postup:
Mäso na roládu posolíme a okoreníme (1 lyžička soli a ½ lyžička mletého čierneho korenia).Papriku rozkrojíme na štvrťky, odstránime jaderník, umyjeme a nakrájame. Očistíme cibuľu a slaninu nakrájame na kocky. Všetko zmiešame s rajčinovým pretlakom, posolíme a okoreníme.
Plát mäsa bohato natrieme plnkou a zrolujeme. Pevne omotáme niťou a zviažeme.
Mäso položíme na vhodný pekáč, potrieme olejom a dáme do horúcej rúry. Obraciame častejšie, aby sa rovnomerne prepieklo, počas pečenia podlievame. Desať minút pred dopečením potrieme mäso kečupom.