Suroviny:
500 g morčacích pŕs, grilovacie korenie, sušené provensalské korenie, mletá rasca, soľ, cesnakový olej, 200 g miešanej zeleniny, mäsový vývar, zemiaky, šalát, hladká múka
Postup:
Morčacie prsia vcelku osolíme. Z cesnakového oleja, grilovacieho korenia, mletej rasce a provensalského korenia pripravíme marinádu, potrieme ňou mäso a opečieme ho v panvici z obidvoch strán. Preložíme ho do zapekacej misy, podlejeme výpekom z opekania, mäsovým vývarom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Potom mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu precedíme, dolejeme vývarom a zahustíme hladkou múkou. Miešanú zeleninu povarenú v mäsovom vývare scedíme, pokvapkáme cesnakovým olejom a osolíme. Podávame s varenými zemiakmi a uvarenou zeleninou.