Suroviny:
250 g hladkej múky, soľ, 10 g droždia, vlažná vody, 3 lyžice oleja, 80 g topeného syra, 1 červená cibuľa, 1 biela cibuľa, 300 g tekvice, 50 g prerastenej slaniny, 40 g čedaru
Postup:
Hladkú múku spracujeme s vlažnou vodou, v ktorej sme rozpustili droždie, osolíme, prilejeme olej a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Olúpanú červenú aj bielu cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme a opečieme v panvici na oleji.
V druhej panvici orestujeme nadrobno pokrájanú slaninu s kúskami tekvice. Vypracované cesto roztiahneme na okrúhly plech a potrieme topeným syrom.
Poukladáme naň opečené cibule a slaninu s tekvicou. Osolíme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.