Suroviny:
1 hlávkový šalát, 1/2 šalátovej uhorky, 1 zväzok reďkoviek, 300 g mrazeného hrášku,2 lyžice vínneho octu, ½ lyžičky soli, ¼ lyžičky mletého korenia, štipka cesnakového prášku, 1 lyžica ostrej horčice, 1 lyžica jemne nakrájaného kôpru, 3 lyžice oleja
Postup:
Šalát očistíme a umyjeme. Osušíme v utierke a nakrájame na rezančeky. Uhorku umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
Reďkovky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Mrazený hrášok dáme na sito a polievame horúcou vodou, kým nerozmrzne. Dáme odkvapkať.Na marinádu použijeme zvyšné prísady tak, že ich v uvedenom poradí dáme do šalátovej misy a rozmiešame na mierne hustú omáčku.
Zeleninu krátko pred servírovaním zamiešame do marinády. Nepripravujeme jej viac, ako naozaj spotrebujeme – zelenina rýchlo vädne a stráca chuť.