Suroviny:
500 g jemného nízkotučného tvarohu, 1 biely smotanový jogurt, 125 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 250 g smotany na šľahanie, 8 plátkov želatíny, 300 g ríbezlí, 1 malý balíček piškót
Ríbezľová omáčka:
300 g ríbezlí, 1 až 2 lyžičky kukuričného škrobu Gustin, 75 g kryštálového cukru
Postup:
Ríbezle umyjeme, osušíme a odstopkujeme. Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Vodu zo želatíny zlejeme a rozpustíme ju v teplom vodnom kúpeli.
Tvaroh zmiešame s jogurtom, pridáme práškový a vanilínový cukor, premiešame a nakoniec vmiešame vyšľahanú smotanu. Do vlažnej želatíny pridáme 3 až 4 lyžice tvarohovej masy a premiešame. Pripravenú želatínu vmiešame do zvyšnej tvarohovej masy. Nakoniec primiešame ríbezle.
Masu nalejeme do formy, navrch poukladáme piškóty a dáme na 4 až 6 hodín do chladničky. Jogurtovú pochúťku vyklopíme z formy, pokrájame a polejeme ríbezľovou omáčkou.
Ríbezľová omáčka:
K umytým a odstopkovaným ríbezliam pridáme 250 ml vody a rozvaríme. Po vychladnutí pretlačíme cez sitko. V šťave rozpustíme cukor, privedieme do varu, pridáme škrob rozmiešaný s 2 lyžicami vody a varíme 1 až 2 minúty. Omáčku za stáleho miešania vychladíme.