Suroviny:
½ l vanilkovej zmrzliny, 600 g jahôd, 30 g masla, 5 lyžíc cukru, 60 ml sherry a pálenky z mirabeliek, 30 g mandlí
Postup:
Zmrzlinu preložíme včas z mrazničky do chladničky. Zmäknutú pokrájame na rezy a vložíme do pripravenej sklenej misky.
Mrazené jahody dáme 2 hodiny pred podávaním do misy, prikryjeme ich a dáme v chladničke rozmraziť. Čerstvé ovocie očistíme, umyjeme, vychladíme.
Všetky prísady pripravíme na stôl. Maslo na flambovacej panvici speníme, cukor v ňom necháme zozlatnúť. Uvaríme sherry.
Do omáčky dáme jahody a pohybujeme nimi, aby sa prehriali. Zahrejeme pálenku z mirabeliek, zapálime a prelejeme ovocie.
Zmrzlinu rozdelíme na taniere, okolo ovocie. Posypeme opraženými nalístkovanými mandľami.