Suroviny:
4 lyžice bravčovej masti, 600 g hovädzieho mäsa, 500 g cibule, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky korenia, 2 lyžice mletej červenej papriky, štipka cesnaku v prášku, 1/2 lyžice mletej rasce, 1/8 vývaru, 2 lyžice červeného vínneho octu, 1 lyžica hladkej múky, 3/8 l kyslej smotany
Postup:
Masť rozpálime v kastróle s hrubým dnom. Mäso nakrájané na väčšie kúsky za stáleho miešania prudko opražíme. Cibuľu očistíme a nakrájame nahrubo, pridáme k mäsu a dáme na 5 minút osmažiť do medova. Pridáme čierne korenie, vývar, ocot a znížime teplotu. Kastról prikryjeme pokrievkou, mäso dusíme domäkka, občas premiešame.
Múku rozhabarkujeme s troškou smotany a zamiešame do hotovej omáčky.
Guláš dochutíme, pred servírovaním polejeme hustou smotanou.