Suroviny:
1/2 lyžičky soli, 2 lyžice octu, ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, 6 lyžíc oleja, cesnak podľa chuti, 2 vajcia uvarené natvrdo, 100 g ementálskeho syra, 100 g vareného mäsa, 100 g šunky, 100 g salámy, 100 g zaváraných uhoriek, 1 zelená paprika, 3 malé paradajky, 1 zväzok reďkoviek
Postup:
Príprava nálevu: soľ rozpustíme v octe, potom pridáme korenie, olej a cesnak podľa chuti.Syr, maslo, salámu a uhorky nakrájame na malé kúsky, dáme do nálevu a necháme 15 minút odležať.
Papriku zbavíme jaderníkov a nakrájame na kúsky, ošúpané vajcia a reďkovky na plátky.
Nakrájanú papriku a paradajky vmiešame do šalátu. Servírujeme na listoch hlávkového šalátu. Ozdobíme plátkami vajec a reďkoviek, môžeme pridať i petržlenovú vňať.
Podávame s celozrnným chlebom alebo bagetkami.