Suroviny:
4 bravčové kotlety po 150 g, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 250 g kuriatok, 2 lyžice masla, soľ, 1 lyžica sójovej omáčky, 1/8 l smotany, petržlenová vňať
Postup:
Okraje mäsa narežeme, aby sa pri pečení nekrútilo. Okoreníme a potrieme olejom. Kuriatka očistíme, umyjeme a dáme dobre odkvapkať. Maslo rozpustíme na panvici pri strednej teplote, huby restujeme asi 2 minúty. Posolíme ich a okoreníme, dáme do omáčkovej misky a udržujeme teplé.
Kotlety posolíme a pri častom obracaní ich na rozpálenom tuku na panvici opečieme z obidvoch strán. Hotové karé vyberieme na nahriate taniere.
Výpek zmiešame so sójovou omáčkou a smotanou a krátko povaríme. Pridáme huby a nasekanú petržlenovú vňať.