Cesto:
350 g hladkej múky, 250 g studeného masla, 80 g práškového cukru, 1 až 2 lyžice mlieka do cesta
Plnka:
60 g pomletých mandlí, 3 lyžice hruškového lekváru, 2 lyžice mandľového likéru, 2 lyžice krupicového cukru, 4 až 5 hrušiek, práškový cukor na posypanie
Postup:
Hladkú múku, maslo a práškový cukor spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na dve časti, každú zvlášť zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladu. Ošúpané hrušky pokrájame na väčšie plátky. Jednu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske, prenesieme na vopred vymastený, múkou vysypaný plech.
Hruškový lekvár zmiešame s pomletými mandľami a mandľovým likérom. Natrieme na cesto, uložíme pokrájané hrušky a posypeme ich krupicovým cukrom. Navrch hrušiek pomocou lisu na zemiaky pretlačíme dobre stuhnutú druhú časť cesta. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po vychladnutí pokrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.