Suroviny:
600 g teľacieho mäsa na roládu, soľ, korenie, 200 g mletého mäsa, 1 vajce, 1 cibuľa, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice strúhanky, 2 lyžice masla, ¼ l vývaru, 1/8 l smotany, 1 lyžička majzeny
Postup:
Teľacie mäso rovnomerne naklepeme, aby vznikol plát, osolíme a okoreníme. Do mletého mäsa pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a strúhanku, masu spojíme vajíčkom, posolíme, okoreníme a dochutíme.
Mäsovou hmotou naplníme pripravený plát teľaciny, zrolujeme a omotáme niťou. Položíme na pekáč, potrieme maslom a dáme do horúcej rúry. Počas pečenia polievame vývarom.
Hotové pečené mäso vyberieme na misku. Majzenu rozhabarkujeme v smotane, prilejeme k výpeku, zamiešame, necháme prejsť varom a ochutíme.