Cesto:
250 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli, 150 g masla
Na plnku a posýpku:
200 g olúpaných zomletých mandlí, 150 g práškového cukru, nastrúhaná kôra z jedného citróna, šťava z 2 citrónov, múka na podsýpanie, 2 lyžice masla, 50 g nasekaných mandlí
Postup:
Preosiatu múku nasypeme na pracovnú dosku a uprostred urobíme jamku. Pridáme celé vajce, žĺtok a soľ, kúsky masla umiestnime na okraj. Vypracujeme cesto a prikryté ho dáme 1 hod. odležať.Mleté mandle nasypeme do misky, pridáme cukor, citrónovú kôru a šťavu. Dobre premiešame.
Odležané cesto znovu krátko premiesime a na múkou poprášenej doske vyvaľkáme dva okrúhle pláty. Jeden plát položíme na dno tortovej formy, urobíme 2 cm vysoký okraj. Na tento základ rozotrieme mandľovú plnku, druhým plátom cesta ju prikryjeme a okraje pevne pritlačíme. Vrchný diel poprepichujeme, posypeme sekanými mandľami a pokvapkáme rozohriatym maslom.