Suroviny:
1 malý ananás, 3 šalotky, 100 g mandlí, 750 g sviečkovice, 2 lyžice masla, 250 g smotany, soľ, mleté čierne korenie, ¼ l mäsového vývaru, štipka kajenského korenia, štipka mletého koriandra, trochu citrónovej šťavy, mäta
Postup:
Z ananásu odrežeme vrchnú zelenú časť a dolu asi 2 cm hrubú vrstvu. Ananás očistíme, pozdĺžne rozkrájame na štvrtiny, stred odstránime a potom pokrájame na menšie kúsky. Cibuľku ošúpeme a pokrájame. Mandle opražíme dozlatista v panvici bez tuku. Asi lyžicu mandlí si odložíme nabok a zvyšok zomelieme najemno.
Mäso pokrájame najprv na tenké plátky a potom na rezance. V panvici rozohrejeme maslo a pokrájané mäso opečieme. Potom ho osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
Kocky cibuľky opražíme na zvyšnom tuku. Prilejeme smotanu aj mäsový vývar a povaríme. Primiešame mleté mandle, omáčku s korením a ochutíme trochou citrónovej šťavy. Potom všetko povaríme do zhustnutia.
Do omáčky pridáme ananás aj mäso (so šťavou) a všetko prehrejeme. Mätu umyjeme a osušíme. Lístky otrháme, pokrájame na jemné pásiky a asi jednu lyžicu primiešame do omáčky. Nakoniec všetko preložíme do hlbokej hlinenej misy a ozdobíme mätou aj mandľami.