Cesto:
100 g sušených marhúľ, 150 g marcipánu, 3 bielky, 80 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, ½ KL mandľovej arómy, 200 g hladkej múky
Na zdobenie:
200 g plátkových mandlí, 1 balíček svetlej polevy
Postup:
Marhule a marcipán nakrájame na kocky. Bielky postupne zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do marcipánu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, arómu, múku a ručne vymiešame do hladka. Pridáme kúsky marhúľ.
Pracovnú dosku posypeme plátkami mandlí, navlhčenými rukami postupne odoberáme cesto, z ktorého na mandliach vyvaľkáme valčeky s priemerom 1 cm.Odkrajujeme tyčinky s dĺžkou asi 5 cm. Tyčinky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 oC asi 12 minút.
Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale. Polovicu každej vychladnutej tyčinky namáčame do polevy a necháme stuhnúť.