Suroviny:
4 kusy rybieho filé po 150 g (treska, platesa), šťava z 1 citróna, 3 – 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžica mletej papriky, 1 lyžička čili korenia, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice slnečnicového oleja, 1 chemicky neošetrený pomaranč
Postup:
Rybie filé položíme na tácku, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať. Medzitým do hlbokého taniera nasypeme múku, mletú papriku, čili, čierne korenie, soľ a dôkladne premiešame. Rybie filé obalíme v zmesi múky a korenín z oboch strán, nadbytočnú múku opatrne otrasieme.
Vo veľkej panvici s teflónovým povrchom rozohrejeme olej. Vložíme rybie filé a podľa hrúbky opekáme z oboch strán asi 5 – 7 minút. Ryba je upečená, keď sa mäso dá ľahko oddeliť vidličkou a má zlatistú farbu. Na ozdobenie z chemicky neošetreného pomaranča ošúpeme tenučkú kôru, pokrájame na jemné pásiky a ozdobne rozprestrieme na rybie filé.