Suroviny:
1 husacie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička ostrej horčice, 1 žemľa, 1/8 l smotany, 200 g teľacej pečene, 1 cibuľa, 1 lyžica masla, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Omáčka:1/8 l kyslej smotany, 1/8 bieleho vína
Postup:
Vykostené husacie prsia potrieme soľou, korením a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do smotany. Pečeň a očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na horúcom masle. Zo žemle vytlačíme prebytočnú smotanu, pridáme petržlenovú vňať, trošku soli a čierneho korenia a všetko prepracujeme. Husacie prsia touto zmesou naplníme a previažeme niťou.
Mäso pečieme vo vhodnej miske uprostred rúry. Počas pečenia ich občas polievame bielym vínom. Potom odstránime niť, ktorou sme mäso zviazali.
Výpek povaríme s kyslou smotanou na platni. Miešame, kým omáčka varom nezhustne. Posolíme a dochutíme čiernym korením.