Suroviny:
250 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 150 g zmäknutého masla
Plnka a zdobenie:
100 g pomarančového lekváru, 100 g tmavej polevy, 50 g vlašských orechov
Postup:
Z múky, cukru, soli, vanilkového cukru, vajca a masla vypracujeme cesto. Rukami ho sformujeme do gule, prikryjeme a dáme do chladu asi na hodinu.
Cesto ešte raz prepracujeme, aby bolo vláčne. Na pomúčenej doske z neho vyvaľkáme plát hrubý asi ako steblo a vykrojíme z neho 60 srdiečok. Upečieme ich na vymastenom plechu. Z plechu ich vyberáme ešte teplé pomocou zaguľateného nožíka.
Pomarančovým lekvárom srdiečka zlepíme. Hotovú polevu, kúpenú v obchode, rozohrejeme v horúcom vodnom kúpeli a nanášame na srdiečka. Pracujeme rýchlo, polevu občas premiešame, prípadne ju znova zohrejeme. Do stredu každého srdiečka dáme polovicu vlašského orecha.