Suroviny:
1 baklažán, olivový olej, bylinková soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 2 až 3 paradajky, pažítka, 3 cibuľky, 10 g strúhaného parmezánu, sušený cesnak, uvarená ryža, paradajkové pyré
Postup:
Baklažán pozdĺžne rozrežeme na dve časti. Vnútornú časť vyberieme, posekáme ju nadrobno, osolíme, necháme 10 minút odstáť a prebytočnú vodu odsajeme. V panvici na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané kúsky baklažánu a krátko opečieme.
Prisypeme uvarenú ryžu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme vegetou. Pridáme vopred sparené, nakrájané paradajky zbavené šupky, sušený cesnak, pokrájanú pažítku a strúhaný syr. Plnkou naplníme vybranú časť baklažánov, uložíme na vymastený plech a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s poduseným paradajkovým pyré.