Suroviny:
600 g lososa, 1 strúčik cesnaku, 1 citrón, 4 lyžice olivového oleja, drvené farebné korenie, 1 pór, soľ
Šalát:
200 g špargle, 1 fenikel, 4 paradajky, 1 pomaranč, ½ hlávkového šalátu, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica octu, soľ, drvené čierne korenie, cukor, čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Mäso z lososa nakrájame na menšie kusy. Osolíme ich, potrieme prelisovaným cesnakom, pokvapkáme citrónovou šťavou aj olivovým olejom a posypeme korením.
Pór umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Napichujeme ich striedavo s ochuteným lososom na ražne. Opečieme ich na olivovom oleji na panvici alebo upečieme v rúre do mäkka.
Špargľu očistíme, odstránime drevnaté konce a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Fenikel i rajčiny nakrájame na menšie kúsky, z pomaranča ostrým nožom vykrojíme dužinu. Hlávkový šalát opláchneme a natrháme na kúsky. Vychladnutú špargľu pokrájame a premiešame s ostatnými surovinami. Z oleja, octu, soli, korenia a kryštálového cukru pripravíme podľa svojej chuti zálievku a polejeme ňou šalát. Môžeme ho ozdobiť čerstvými bylinkami.