Suroviny:
4 kuracie prsia (600 g), soľ, mleté čierne korenie, 2 plátky veky, 50 ml smotany, 200 g čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, 100 g syra, 1-2 vajcia, 100 g hladkej múky, 150 g strúhanky, 50 g sezamových semienok, olej na vyprážanie
Postup:
Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Vykrojíme do nich „kapsu“ a osolíme ich. Veku nakrájame na kocky a pokropíme smotanou. Špenát opláchneme a necháme odkvapkať. Cesnak nakrájame nadrobno, orestujeme na masle, pridáme špenát a dusíme asi 5 minút. Hotový špenát zahustíme vekou, pridáme nastrúhaný syr a dochutíme soľou a korením. Pripravené kuracie prsia naplníme špenátovou zmesou. Uzavrieme ich, napríklad špáradlom, a obalíme v múke, vajciach a strúhanke premiešanej so sezamovými semienkami. Naplnené rezne vyprážame pomaly z oboch strán na rozohriatom oleji, aby sa dobre prepiekli. Vyprážané mäso uložíme na papierový obrúsok, ktorý obsahuje prebytočný tuk. Podávame s varenými zemiakmi.