Suroviny:
600 g teľacieho stehna, trochu soli, mleté čierne korenie, 800 g malých nových zemiakov, 150 g cherry rajčín, 2 malé cibule, olivový olej, 60 g bylinkového masla
Marináda:
150 ml vína, 3 lyžice olivového oleja, šťava z ½ citróna, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nasekaného rozmarínu
Postup:
Príprava marinády: víno rozmiešame s olivovým olejom, pridáme citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak a rozmarín. Mäso nakrájame na plátky a zľahka naklepeme. Osolíme ich, okoreníme a naložíme do marinády aspoň na 3 hodiny. Zemiačiky umyjeme, rozkrojíme na polovice a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Rajčiny opláchneme. Cibule ošúpeme a rozštvrtíme. Zemiaky rozložíme na plech. Pokvapkáme ich olejom, okoreníme a pečieme v rúre pri 190 oC. Občas ich premiešame a pootáčame. Keď sú takmer upečené, pridáme k nim rajčiny s cibuľou a všetko upečieme do zlatista. Teľacie mäso vyberieme z marinády a na panvici zvoľna opečieme z oboch strán do mäkka. Podávame s bylinkovým maslom a pečenými zemiakmi.