Cesto:
125 g zmäknutej Hery, 130 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 130 g hladkej múky, štipka soli, ½ KL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády, 50 g strúhaných lieskových orieškov
Na ozdobenie:
1 balíček tmavej polevy, 50 g nasekaných lieskových orieškov, 1 balíček tubičiek na zdobenie
forma na barančeka, mašľa
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni Heru, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok do pečiva, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170 oC asi 50 minút. Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme z formy a polejeme polevou pripravenou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí dozdobíme tubičkami a mašľou.