Cesto:
400 g hladkej múky, 4 žĺtky, štipka soli, 250 g Hery, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 70 g nastrúhaných vlašských orechov, lyžička kakaa
rozpustená čokoláda, ríbezľová marmeláda, maslový krém, sekané pistácie, papierové košíčky
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme na menší plát a vykrajujeme z neho zúbkované kolieska, ktoré vložíme do múkou vysypaných formičiek na košíčky. Pečieme pri 160-170°C asi 8 minút. Upečené vychladnuté košíčky natrieme rozpustenou čokoládou, necháme ju stuhnúť a na dno košíčkov dáme kúsok ríbezľovej marmelády. Potom do košíčkov nastriekame krém a uložíme ich do chladničky. Keď krém stuhne, namočíme košíčky do rozpustenej čokolády, posypeme ich sekanými pistáciami a vložíme do papierových košíčkov.