Prísady:
375 g hladkej múky, 250 g masla alebo Hery, 125 g práškového cukru, 1 rovná lyžička mletej zrnkovej kávy, 50 g mletých vlašských orechov, štipka soli, 1 lyžice kakaa, 4 žĺtky
nugátový krém Carla, čokoládová poleva (čokoláda na varenie a 100% tuk v pomere 3:1), biela cukrárska poleva, zrnká praženej kávy
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme ho odležať. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, povykrajujeme esíčka a pečieme ich asi 7 minút pri 170°C. Esíčka zliepame po dvoch nugátovým krémom a hornú namáčame do čokoládovej polevy. Do tekutej čokolády kvapneme bielu polevu, ľubovoľne ju roztiahneme špáradlom a ozdobíme zrnkom kávy.