Cesto:
150 g mäkkého masla, 120 g práškového cukru, štipka soli, nastrúhaná kôra z 1 citróna, 3 vajcia 150 g hladkej múky, 4 PL Gustinu (kukuričný škrob), 1 KL prášku do pečiva
Na obloženie:
1 stredne veľký čerstvý ananás alebo 1 veľká plechovka kompótu (šťavu z kompótu možno použiť na prípravu želé), 40 g mandľových lupienkov, 2 tortové želé
Postup:
Maslo, cukor, soľ a citrónovú kôru vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme vajcia. Múku, Gustin a kypriaci prášok preosejeme a krátko vmiešame do ušľahanej peny. Cesto vylejeme do vyššieho vymazaného a vysypaného plechu. Nakrájaný ananás na kúsky alebo na kolieska poukladáme nahusto na cesto a posypeme lupienkami z mandlí. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 oC asi 35 minút. Koláč necháme po upečení úplne vychladnúť. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a necháme chvíľu vychladnúť. Najprv nalejeme na koláč tenkú vrstvu želé, dáme stuhnúť (asi na 30 sekúnd do chladničky) a potom opatrne nalejeme na koláč zvyšné želé.