Cesto:
4 vajcia, 140 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 160 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva
Náplň:
2 želatíny v plátkoch, 500 g jogurtu, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, šťava z pol citróna, 2 PL rumu, 500 ml smotany na šľahanie, 2 smeta-fixy, 500 g čerstvého alebo kompótového odkvapkaného ovocia
Postup:
Vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny, do ktorej za stáleho šľahania (na najnižšom stupni šľahača) striedavo pridávame mlieko, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu a rovnomerne uhladíme. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 oC 25 až 35 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu na obale. Jogurt, práškový a vanilínový cukor, citrónovú šťavu a rum premiešamemetličkou. Vytlačené želatínové plátky na miernom ohni rozpustíme. K rozpustenej želatíne primiešame asi 2 – 3 PL rozmiešaného jogurtu a prilejeme späť k zvyšnej jogurtovej náplni. Smotanu so smeta-fixom vyšľaháme šľahačom a vmiešame do jogurtovej zmesi. Zľahka vmiešame ovocie, nalejeme na korpus, rovnomerne uhladíme a odložíme na 3 hodiny do chladu. Potom pokrájame.