Suroviny:
400 g rezancov, soľ, 2 viazaničky bazalky, 1/8 l zeleninového vývaru, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 75 g postrúhaného parmezánu, 75 g posekaných vlašských orechov
Postup:
Rezance uvaríme v osolenej vode. Kým sa rezance varia, umyjeme bazalku, osušíme, lístky otrháme a potom ich nakrájame na pásiky. Vývar v hrnci necháme zovrieť. Cesnak ošúpeme, posekáme nadrobno a pridáme do vývaru. Za stáleho miešania varíme 2 minúty, potom ho odstavíme. Odmeriame ¼ l vody, v ktorej sme varili rezance a pridáme do vývaru. Rezance scedíme cez sito, necháme dobre odkvapkať a rozložíme na veľkú misu. Na rezance nalejeme zeleninovo-cesnakový vývar, rozložíme pásiky bazalky a všetko dôkladne premiešame. Posypeme parmezánom a sekanými orechmi.