Suroviny:
200 g syra Lučina, 2 PL dijonskej horčice, 4 PL nakladaného zeleného korenia, 800 g bravčového karé bez kosti, soľ, mleté čierne korenie, 1 biela cibuľa, 1 červená cibuľa, 3 PL oleja, 3 vetvičky rozmarínu, 200 ml bieleho vína, 2 PL masla
Postup:
V miske rozmiešame syr Lučina s horčicou a s polovicou zeleného korenia. Bravčové karé umyjeme a rozrežeme na plát, ktorý potom naklepeme, osolíme, okoreníme a zvrchu potrieme pripravenou pastou. Zvinieme ho a roládu zviažeme špagátikom. Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme ju do pekáčika a pokvapkáme olejom. Navrch položíme roládu. Na roládu dáme zvyšné korenie a lístočky rozmarínu, podlejeme ju bielym vínom a vložíme do rúry. Pečieme pri 180 oC asi 90 minút. Počas pečenia ju polievame výpekom a podlievame vodou. Po dopečení výpek zjemníme kúskom masla.